Wednesday, April 6, 2011

T for Tesco?

A little bit of story about Tesco today
Sekitar tahun 2000 akhbar The London Jewish News (www.ljn.co.uk) "Link Telah Tak Wujud" diedarkan secara percuma di kesemua cawangan Tesco di seluruh England .
Ini ialah akhbar Yahudi yang memberikan sokongan secara terbuka untuk regim ganas Zionis di Israel.
Pengasasnya ialah Sir Jack Cohen berasal dari keluarga Yahudi yang kaya raya. Nama pasaraya Tesco
diambli daripada nama isterinya Tessa Cohen.
Disamping mempromosi produk Israel di rangkaian pasarayanya di seluruh dunia, mereka juga telah membuat perjanjian perniagaan dengan syarikat perisian Israel yang berjumlah jutaan dollar.
Jack Cohen lahir pada 6 Oktober 1898 dan meninggal dunia pada 24 Mac 1979 dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Yahudi Willesden, London , England .
kamu boleh sahkan maklumat ini dengan hanya membuat "search" di internet dengan menaip "Tesco Jewish" dan anda akan dapat pelbagai laman web Yahudi yang dikaitkan dengan Tesco.
Keputusan ditangan anda sekiranya anda mahu menyokong Yahudi dengan mempertingkatkan ekonomi mereka apabila anda membeli belah di Tesco. Ramai rakyat Malaysia yg bekerja dan membeli belah di Tesco.so nak buat macamane kan…rezeki kita kat situ..kat tempat lain mahal..kat Tesco murah..so Tesco nie biasa la ada pro n con die…pe2 hal pon niat kita nak membantu pekerja2 warga Malaysia yg bekerja dlm tu je kan kan..bkn nak tlg tesco tu..so ade org ckp xslh n ade ckp ragu2..tol x?bkn nyer nak boikot Tesco ek..just share info2 jer...


lu decide la sendiri..Salam

1 comment:

soooooour said...

kita hanya pengguna yg lemah....